27 Березня 2021
Новини

У Луцьку триває масова загальноміська акція «Ековесна – 2021»

У Луцьку триває масова загальноміська акція «Ековесна – 2021»

У Луцьку, з метою  зробити місто чистішим та більш привабливим, триває масова загальноміська акція «Ековесна – 2021».

 Про це розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук, - пише ІА Волинські новини.

«Ставимо собі за мету до Великодня максимально почистити місто, а також зробити ремонти найбільш пошкоджених ділянок доріг», – зазначив Ігор Поліщук.

Так, акція «Ековесна- 2021» стартувала 16 березня і триватиме до 25 травня цього року.

Як повідомляють на сайті Луцької міської ради, з 1 до 30 квітня в рамках місячника «Озеленення громади – справа кожного» на території луцької громади організують висаджування дерев.

У період з 12 до 16 квітня на території громади відбудуться толоки з благоустрою та санітарного прибирання парків, скверів, об’єктів природно-заповідного фонду, водоохоронних зон водних об’єктів.

До участі в акції залучать представників релігійних, політичних та молодіжних громадських організацій.

Управління освіти, відділ екології спільно з міським та обласним еколого-натуралістичними центрами, організуваватимуть практичні та еколого-просвітницькі заходи серед населення.

Колективам підприємств, установ, закладів та організацій різних форм власності доручено виконати роботи з упорядкування та благоустрою власних і прилеглих територій. Єдиним санітарним днем встановлено п’ятницю.

Водночас департамент житлово-комунального господарства забезпечить санітарне очищення територій загального користування, вулиць та шляхопроводів від сміття після зими, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, здійснить комплекс робіт з впорядкування та відновлення зелених насаджень загального користування, сприяти виконанню інших заходів з благоустрою та реалізації громадських ініціатив із впорядкування після зими території громади.

Комунальне підприємство «Парки та сквери м. Луцька» забезпечить належний санітарний стан на території парків та скверів, комплекс робіт з озеленення та квіткового оформлення на території громади.

Представникам ОСББ, житлово-будівельних кооперативів, органів самоорганізації населення, які проводять управління будинками, доручено організувати роботу з упорядкування, приведення до належного естетичного та санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарських майданчиків.

Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування забезпечить санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятників, братських могил.

Окрім того, департамент муніципальної варти протягом акції «Ековесна – 2021» посилить контроль за дотриманням належного санітарного стану та благоустрою на території Луцької міської територіальної громади, спалюванням відходів та сухої рослинності, незаконним продажем первоцвітів та інших рослин, які занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, 19 березня відбулась толока з прибирання прибережної захисної смуги та водоохоронної зони річки Сапалаївка в центральній частині Луцька. Захід проведено в рамках екологічної акції «Ековесна – 2021», яка стартувала 16 березня та триватиме до 25 травня цього року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, луцька міська рада, ігор поліщук
В тему