25 Березня 2021
Новини

Степанов прокоментував загибель військової після щеплення

Степанов прокоментував загибель військової після щеплення

Смерть на Одещині військової, яка мала щеплення від COVID-19, ніяк не має зв’язку з тромбозами, і не пов’язана з вакцинацією. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

“Що стосується цієї людини (військової — ред.), я особисто спілкувався в тому числі після проведеного розтину з судмедекспертом. І він чітко, це ж людина, яка несе серйозну відповідальність за свої дії, каже, що натяку немає на жодні тромбози. Тобто так, це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини”, — наголосив Степанов.

Міністр заявив, що на сьогодні не встановлено жодного навіть натяку на зв’язок між вакцинацією і смертю людини від якихось захворювань серцево-судинних.

“Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей, я маю на увазі в абсолютних цифрах, буде, умовно кажучи, помирати. Якщо людина зробила вакцину, а наступного дня у неї стався інфаркт, бо вона мала серйозне серцево-судинне захворювання — це ж ніяким чином не пов’язано”, — каже міністр.

Він наголосив, що медики розслідують “кожен випадок смерті, який стався з будь-якою людиною, яка померла протягом 30 днів після вакцинації, незалежно від чого вона померла”.

Нагадаємо, 23 березня  в селищі Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. Повідомлялося, що вона 21 березня вакцинувалася від коронавірусу.

24 березня МОЗ оприлюднило висновки судмедекспертизи, згідно з якими причина смерті військовослужбовиці — гостра серцево-судинна недостатність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, вакцинація, смерть
В тему

Останні матеріали