23 Березня 2021
Новини

Як в Луцькому районі розвиватимуть ягідництво та овочівництво

Як в Луцькому районі розвиватимуть ягідництво та овочівництво

Ініціативний фермер Роман Юхимчук із села Мирків звернувся до голови Луцької районної ради Олександра Омельчука із пропозицією та власним баченням, як розвивати ягідництво та овочівництво в громадах.

Про це інформують на сайті Луцької райради.

Роман є власником фермерського господарства «Велес Груп», а також головою ГО «Асоціація Горохівсад», до якої входять садівники та ягідники Горохівщини.

«Люди мають заробляти на своїй землі. Просто їм треба підказати, як це правильно робити. Тому я маю пропозицію створити дорадчу службу при Луцькій районній раді, яка б рекомендувала територіальним громадам, аграріям, які працюють на їх території, які культури вигідно вирощувати, куди збувати продукцію», - запропонував фермер.

До складу дорадчої служби, на думку Романа Юхимчука, мали б увійти головний дорадник (консультант), агроном-консультант, експерт аграрного ринку ягідних та овочевих культур.

«Експертами на місцях в кожній ТГ можуть бути якраз власники особистого селянського господарства, ті,  хто повсякденно працює на землі, відповідно до сучасного глобального ринку, якщо неможливо знайти роботу - створи робоче місце сам!» - переконаний Роман.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук зауважив, що фермери-одноосібники приносять користь для громади, тому потребують підтримки, тому доручив юридичному відділу районної ради вивчити питання створення дорадчої служби для співпраці із фермерами-одноосібниками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, сільське господарство
В тему