19 Березня 2021
Новини

Пропагандисту з «каналів Медведчука» повідомили про підозру

Пропагандисту з «каналів Медведчука» повідомили про підозру

Проросійському пропагандисту й політтехнологу Михайлу Шпіру СБУ повідомила про підозру.

Про це інформують в СБУ.

Кіберфахівці встановили, що Шпір просуває в інфопросторі наративи Росії. 

У виступах та інтерв'ю для російських телеканалів або проросійських ЗМІ він висловлював тези, які принижують Україну, її державні символи, мову, історію.

Зазначають, що Шпір  брав участь в інформаційних операціях проти України. Наприклад, на телеканалі, що зараз є під санкціями, політтехнолог розповідав про перебування України «під зовнішнім управлінням».

Також слідчі встановили, що проросійський пропагандист просуває погляди "неповноцінності України" та необхідності її демонтажу. 

У СБУ зазначають, що він закликав до розправ над учасниками Революції Гідності та українськими військовими. Він глузував над загибеллю Катерини Гандзюк та висловлював симпатії до нацистів, Адольфа Гітлера, СРСР, НКВД та Володимира Путіна.  

У його помешканнях в Києві та Івано-Франківську провели обшуки. Чоловіку повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. А також у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного й нацистського тоталітарних режимів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, Україна, кримінал
В тему