16 Березня 2021
Новини

Справа Шеремета: прихильники Антоненка пікетують

Справа Шеремета: прихильники Антоненка пікетують
У Києві підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка не привезли до Шевченківського суду, його прихильники попрямували до СІЗО. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку засідання головуюча суддя у справі Оксана Голуб повідомила про це і поінформувала присутніх, що те, що Антоненка не доставили у СІЗО, пов'язано з певними питаннями, пов'язаними з Національною гвардією.

Тож засідання відклали до доставки Антоненка у судове засідання. Голуб відмітила, що суд вживав для доставки Антоненка відповідні заходи і ця ситуація — не з вини суду.

Водночас під судом збираються люди на підтримку трьох обвинувачених у справі — Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та самого Антоненко. Вони тримають у руках плакати із надписами “Ріфу волю”, “Free Riff”, “Free Kuzmenko” та інші. Також активісти розгорнули плакат із надписом “Кайдани порвіте” і зображеннями самого Антоненка і активісти Сергія Стерненка.

Попереднє судове засідання мало відбутися 9 березня, але його скасувала головуюча суддя Оксана Голуб. Активісти повідомили тоді, що їм стало відомо, що засідання у цій справі не відбудеться, оскільки немає одного з присяжних у справі. Вони вимагали проводити це засідання попри його скасування.

Також, за інформацією активістів, адвокати Антоненка мали на цьому засіданні подавати до суду клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, кримінал
В тему