16 Березня 2021
Новини

На Волині начальник Держгеокадастру виділив лучанину землю, яку раніше передали іншій людині. ДОПОВНЕНО

На Волині начальник Держгеокадастру виділив лучанину землю, яку раніше передали іншій людині. ДОПОВНЕНО

Очільник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимир Боярчук погодив виділення земельної ділянки лучанину. Проте ще 4 роки тому процедуру отримання цієї землі фактично завершила інша громадянка.

Про це t1.ua повідомили власні джерела. Пізніше в Держгеокадастрі заявили, що ця інформація не відповідає дійсності, а громадянка, яка офорляла документи на ділянку, відмовилася від неї. 

Все розпочалося 28 вересня 2016 року, коли до Головного управління Держгеокадастру звернулася громадянка Карасюк Надія Іванівна, жителька с. Омельне, Шацького району із заявою про виділення їй земельної ділянки для ведення особистого сільського господарства на території Пульмівської сільської ради.

Після розгляду заяви вона отримала наказ про дозвіл на розроблення технічної документації з землеустрою. Це сталося 10 жовтня 2016.

Розробивши технічні документаційні відомості про земельну ділянку, які внесли до Державного земельного кадастру, земельній ділянці 01.12.2017 року присвоїли кадастровий номер.

Далі Надія Карасюк звернулась до волинського Держгеокадастру про затвердження проекту. Проте посадові особи Держгеокадастру так і не затвердили її проект.

Натомість керівник Держгеокадастру Володимир Боярчук видав наказ на цю земельну ділянку іншому громадянину, мешканцю міста Луцьк.

Навіть не зважаючи на те, що кадастровий реєстратор у Шацькому районі листом попередив Володимира Боярчука про те, що на цю земельну ділянку був раніше виданий наказ іншій людині. 

Новим власником земельної ділянки в короткі строки стає громадянин Шматов Євгеній Валерійович, мешканець обласного центру.

Натомість у волинському Держгеокадастрі заявили, що ця інформація є недостовірною.

Так, інформують в управлінні, громадянка Карасюк Надія Іванівна, яка зверталася із заявою про виділення їй земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства на території Пульмівської сільської ради  і якій був наданий дозвіл на розробку документації із землеустрою, діяла неправомірно.

"Вона реалізувала своє право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства ще у 2008 році, коли отримала у власність 0,2182 га на території Шацького району, про що підтверджує державний акт ЯД 307415 від 02.04.2008 року. Про це пані Карасюк не повідомила і перевірка у 2016 році не здійснювалася, тому дозвіл на розробку землевпорядної документації був виданий незаконно", - кажуть "земельники".

Проект землеустрою, який був поданий Ніною Карасюк на затвердження до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області 23.09.2019 року,  був не затверджений згідно з її ж наступною заявою від 01.10.2019 щодо залишення без розгляду попередньої заяви “Про затвердження проекту землеустрою” від 23.09.2019.

До слова, проект на затвердження Карасюк Ніна подавала до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області і у 2017 році, однак тоді ж вона також відкликала свою заяву, - повідомили в управлінні.

"Таким чином факти, викладені у статтях, є неповними і неточними, а твердження, що начальник Головного управління Держгеокадастру незаконно надав земельну ділянку лучанину, хоча та перебуває у власності іншої людини, не відповідає дійсності. Навпаки вдалося запобігти незаконній  приватизації землі громадянкою Карасюк, адже вона вже скористалася цим правом у 2008 році", - стверджують в управлінні Держгеокадастру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, земля, луцьк, шацьк
В тему

Останні матеріали