14 Березня 2021
Новини

У селі на Волині живе лише дві людини

У селі на Волині живе лише дві людини

У селі Чорний Ліс, що за 40 кілометрів від Луцька, офіційно зареєстровані два жителі - брати Гаврилюки.

До адміністративної реформи село відносилося до Воютинської сільської ради. Про це "Суспільному" розповів один із братів Богдан Гаврилюк.

Оселилися Гаврилюки у Чорному Лісі у 90-х роках. Тут брати отримали землю, купили будинки, довели їх до ладу та почали господарювати. Тоді один з братів Леонід заснував фермерське господарство, яке працює і до нині.

Коли оселилися у селі, 35 років тому, тут жило 25 мешканців, четверо дітей ходили до школи, каже Богдан Гаврилюк. У селі станом на сьогодні залишилось 11 порожніх будинків та двоє офіційно зареєстрованих жителів - Богдан та Леонід Гаврилюки.

У селі немає магазину, пошти, ФАПу. Та найбільша проблема, каже Богдан Гаврилюк, падіння рівня ґрунтових вод та відсутність води у колодязях.

До віддалених сіл - Воютин, Білосток, Садів, Гать, Тертки, Чорний Ліс - шість разів упродовж дня курсує автобус. Старші люди померли, молодь з села виїхала у місто.

Начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців Волині Віктор Стасюк каже, що на Волині є 4 населені пункти, де зареєстровано нуль виборців. І один населений пункт, де є один виборець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, село
В тему

Останні матеріали