12 Березня 2021
Новини

У Луцькому НТУ відбувся допрем'єрний показ фільму про «кіборгів»

У Луцькому НТУ відбувся допрем'єрний показ фільму про «кіборгів»

У Луцькому НТУ відбувся допрем'єрний показ документального фільму про українських воїнів-«кіборгів» «Трохи нижче неба».

На заході, який організували 12 березня, були присутні заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, перший заступник голови Волинської облради Юрій Поліщук, секретар Луцької міськради Юрій Безпятко, автор ідеї документального фільму «Трохи нижче неба» Михайло Ухман, голова Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович, військові та інші.

«Трохи нижче неба» - це фільм про чотирьох хлопців, які загинули в Донецькому аеропорту. Йдеться про бійців 80-ї бригади Ігоря Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника, Івана Вітишина та інших героїв, що загинули.

Військовий журналіст Михайло Ухман додав, що через кілька місяців на екрани вийде драматичний бойовик «Шлях поколінь».

«Частина зйомок відбувалася на Волині – в урочищі «Вовчак», у селі Вербичне. Хто хоче любов і поцілунки, отримає їх. Хто хоче війни, отримає її. Хто хоче історію, і вона буде. Це буде якісний український фільм, який зараз знаходиться на стадії завершення», - розповів Ухман.

Він зазначив, що 14 березня відзначатимуть День українського добровольця.

«Це день тих, хто у 2014 році пішов воювати. Ми були простими хлопцями. Ніколи не думав, що доведеться взяти до рук автомат, для мене це було щось чуже, далеке, але, на жаль, російська агресія змусила побачити себе з іншого боку», - зазначив Михайло Ухман.

Перед початком показу фільму диплом бакалавра за спеціальністю «Туризм» вручили ковельському «кіборгу», випускнику ЛНТУ 2010 року Віталію П’ясецькому, який знімався у фільмі «Трохи нижче неба».

Трохи нижче неба

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, ЛНТУ, Волинь, війна на сході україни
В тему