11 Березня 2021
Новини

Мін'юст просить суд заборонити Партію Шарія

Мін'юст просить суд заборонити Партію Шарія

Мін’юст України просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність Партії Шарія.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

«Позивач просить суд витребувати у Служби безпеки України висновки експертів, зазначені в листі Мін'юсту від 4 березня 2021 про протиправної діяльності політичної партії, і заборонити діяльність Партії Шарія», – повідомили в суді.

ОАСК вже відкрив провадження за цим позовом, справа буде розглянута за спрощеною процедурою з викликом сторін. Судове засідання призначено на 6 квітня.

Партія Шарія – проросійська політична партія в Україні, заснована в 2019 році. Де-факто партію очолює блогер Анатолій Шарій, який з 2012 року живе за кордоном. На парламентських виборах партія отримала 2,23% голосів виборців і не подолала прохідний бар'єр в 5%. За даними Bihus.info, Партію Шарія фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта.

16 лютого СБУ оголосила Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою».

22 лютого Шарій не з'явився на допит до СБУ. У відомстві заявили, що неявку можна трактувати як переховування від слідства.

25 лютого Шарій був оголошений у державний розшук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: анатолій шарій, суд
В тему