10 Березня 2021
Новини

На Львівщині п'яний водій стріляв у патрульних: що відомо

На Львівщині п'яний водій стріляв у патрульних: що відомо

На трасі Київ – Чоп водій, який порушив ПДР, хотів втекти від поліції.

Але його автівка застрягла, й він почав стріляти у правоохоронців з рушниці. Про це інформує патрульна поліція Львівщини.

Інцидент трапився 9 березня біля населеного пункту Запитів близько 15:00. Водієві загрожує в'язниця.

Патрульні помітили водія Chevrolet, який проїхав залізничний переїзд на червоний сигнал світлофора. Патрульні дали чоловікові вказівку зупинитись, але той її проігнорував та пришвидшився. Розпочалось переслідування.

Під час втечі водій неодноразово порушував правила дорожнього руху й навіть скоїв ДТП. Чоловік наїхав на огорожу зупинки громадського транспорту, проте це його не зупинило й він продовжив втікати. У Запитові чоловік заїхав у поле й застряг. Він вийшов з автівки, взявши із собою рушницю, і почав погрожувати патрульним, що буде стріляти, якщо йому не дадуть втекти.

Потім чоловік вистрелив тричі: один раз — в повітря і двічі — в напрямку патрульних. Поліцейські, своєю чергою, змушені були використали табельну вогнепальну зброю, щоб зупинити озброєного чоловіка.

Втікача наздогнали й затримали. На щастя, внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Патрульні помітили, що 30-річний водій був п'яний. Ймовірно, саме тому він намагався втекти від поліції.

На місце подій приїхали слідчі. Правоохоронці вилучили зброю та скерували на експертизу.

Попередня кваліфікація події – "замах на вбивство правоохоронця". За такий злочин водієві може загрожувати від 9 до 15 років за ґратами або навіть довічне ув'язнення. Правоохоронці затримали чоловіка. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: львів, поліція, кримінал
В тему