9 Березня 2021
Новини

Медики врятували пораненого на Донбасі бійця, але частина тіла - паралізована

Медики врятували пораненого на Донбасі бійця, але частина тіла - паралізована

Медики врятували бійця, якого поранили на Донбасі 5 березня.

Проте права частина тіла залишається паралізованою. Про це інформує на сторінці в Facebook головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

"У п’ятницю до реанімації полі травми надійшов поранений у голову боєць. Владиславу 32 роки, він з Кіровоградщини. Поранення отримав 5 березня поблизу Красногорівки. Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний – в потиличній ділянці. Сильно пошкоджена ліва півкуля мозку. До Мечникова доставлений бортом у комі. Негайно взятий в операційну. Нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку.

Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає. Але вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати. Владислав може розмовляти і розуміє мову. Попереду тривале лікування та реабілітація", - зазначає Риженко.

Він розповів, що у понеділок до лікарні везуть ще пораненого з Донецької області із кульовим пораненням в ногу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, збройні сили україни, оос
В тему

Останні матеріали