25 Лютого 2021
Новини

На Львівщині працювали «ботоферми», якими керували з Росії

На Львівщині працювали «ботоферми», якими керували з Росії

СБУ викрила "ботоферми" на Львівщині, якими керували з Росії.

За допомогою них спецслужби країни-агресора розповсюджували деструктивний контент в Україні для створення паніки у людей. Про це інформує управління СБУ у Львівській області.

"Ботоферми" викрили співробітники СБУ та ГУ Нацполіції у Львівській області. Досудове розслідування триває. Оперативники СБУ встановили, що кілька жителів Львівщини організували роботу "ботоферм".

Зловмисники забезпечували технічну можливість віддаленої реєстрації облікових записів на різних загальнодоступних ресурсах та соцмережах через російську вебплатформу. Вони створювали анонімні акаунти, використовуючи SIM-картки мобільного зв’язку українських та російських операторів. Так, зловмисники розповсюджували неправдиву інформацію про ситуацію в Україні для створення паніки у суспільстві та дискредитації української влади.

Також чоловіки повідомляли про псевдозамінування об'єктів інфраструктури Львівщини. Правоохоронці провели обшуки за адресою розташування телекомунікаційного обладнання. Слідчі вилучили комп’ютерну техніку та майже 900 SIM-карток різних мобільних операторів.

Наразі правоохоронці продовжують проводити досудове розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, росія, сбу
В тему