24 Лютого 2021
Новини

Держгеокадастр планує передати майже 10 тис га землі громадам Волині

Держгеокадастр планує передати майже 10 тис га землі громадам Волині

Головне управління Держгеокадастру у Волинській області додатково передасть територіальним громадам краю у власність ще 9,5 тис га  земель.

Як повідомили у пресслужбі відомства, відповідно до наказів начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Володимира Боярчука частину цих площ вже передано у  власність  Павлівської, Торчинської, Сошичненської, Локачинської, Олицької, Колодяжненської, Ківерцівської, Берестечківської, Городищенської, Мар’янівської, Горохівської, Затурцівської, Цуманської та Луцької територіальних громад.

«Ці додаткові ресурси будуть використані для забезпечення земельними ділянками учасників АТО/ООС та членів родин загиблих воїнів. Отримати додаткові ресурси можуть молоді сім'ї, багатодітні родини та всі члени територіальних громад, які потребують землі для обробітку та життя», - кажуть в Держгеокадастрі.

Крім того у відомстві зазначили, що такий значний резерв земельних наділів вдалося віднайти завдяки розірванню договорів на виконання робіт з організації та проведення аукціонів з недобросовісними виконавцями — ТОВ «Волинський аукціонний інститут», ПП «Фірма «Сомгіз» та ДП «Волинський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».Мовляв, погано організована робота цих підприємств та фірм щодо проведення аукціонів призвела до «зависання» земельних наділів та недоотримання  місцевими бюджетами коштів від передачі ділянок в оренду.

Нагадаємо, що передача земель здійснювалася на виконання Указу Президента України від 15 жовтня 2020 р. № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» у межах реалізації земельної реформи Президента України Володимира Зеленського в частині земельної децентралізації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, земля
В тему