24 Лютого 2020
Новини

«Дерибан» триває: Держгеокадастр продовжує роздачу землі «підставним» особам (документи)

«Дерибан» триває: Держгеокадастр продовжує роздачу землі «підставним» особам (документи)

Волинський Держгеокадастр продовжує всупереч інтересів громад та рішень Президента і Уряду передавати земельні ділянки, ймовірно, підставним особам на територіях області.

У лютому ми писали про те, що 9 осіб в рекордно короткі терміни отримали дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею по 2 гектари у Шацькому районі, а пізніше група людей, зокрема, члени родини ексдепутата теж отримали документи на ділянки по 2 гектари в Горохівському районі.

Хоча, нагадаємо, мешканці області роками чекають на паї, які гарантовані їм законом. 

Цього разу нам вдалося отримати копії документів, де нові фігурують "щасливі власники ділянок" в Луцькому районі.

Так, Дячук Леся Володимирівна отримала 2 гектари на особисте селянське господарство на території Мар'янівської селищної ради Луцького району, Грищук Уляна Миколаївна — на території Городищенської сільради того ж району, Маркіна Людмила Євгеніївна та Тишко Галина Петрівна — Горохівської міськради.

Схоже, в Держгеокадастрі змінили "тактику" і тепер замість "пакетної" видачі дозволів на групу осіб видають на окремих.

Зауважимо, що нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам"  виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, земля
В тему

Останні матеріали