19 Лютого 2021
Новини

Голова «освітньої» комісії прокоментував скандал в луцькому дитсадку

Голова «освітньої» комісії прокоментував скандал в луцькому дитсадку

Голова «освітньої» комісії Луцькради вважає, що не варто робити поспішних висновників у зв'язку з скандалом в дитячому садку №37. Мовляв, варто ретельно розібратися у питанні.

Про це він написав 18 лютого на своїй сторінці в Facebook.

"До мене як до голови постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови звертаються представники ЗМІ з метою отримання коментарів щодо ситуації, що склалася у ЗДО №37 Луцька. Справжній резонанс у Луцьку викликало повідомлення про те, що в дитячому садку №37 батьки звинуватили виховательку в застосуванні фізичної сили до дітей та заклеюванні рота скотчем. За словами батьків, саме таким способом вона втихомирювала малечу", - йдеться в дописі.

На його думку, перш ніж робити гучні заяви, якими останнім часом рясніють місцеві ЗМІ та дописи у соціальних мережах, необхідно в рамках внутрішнього службового розслідування детально вивчити це питання.

"Якщо підтвердиться факт порушення працівником трудового законодавства, рішенням керівника ЗДО зазначеного працівника варто притягнути до дисциплінарної відповідальності. Якщо в діях виховательки будуть ознаки іншого правопорушення, то таким питанням повинні займатися правоохоронні органи.Наскільки мені відомо, фактів, що підтверджують правопорушення, поки що немає. Тож притягнути до відповідальності виховательку не можна", - додав Бондар.

"А те, що працівник написала заяву на звільнення, є її правом, гарантованим законодавством", - зауважив депутат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, освіта, скандал
В тему