22 Лютого 2021
Новини

Вриваються до будинку, катують і забирають усі гроші

Вриваються до будинку, катують і забирають усі гроші

Дуже часто люди, перебуваючи вдома, вважають, що своєю присутністю відлякують злочинців. Однак у зворотному переконують злочини, які останнім часом фіксують правоохоронці.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Так, кілька місяців тому в містечку Сарни Рівненської області о 20 годині троє зловмисників увірвалися в будинок 70-річних господарів. Чоловіка та дружину зв’язали, пригрозили їм розправою та забрали всі гривневі та валютні заощадження стареньких. А це майже 100 тисяч гривень.

Іще зухваліше діяв грабіжник у вінницькому селі Гавришівка. Наприкінці грудня він зірвав навісний замок на вхідних дверях. 21-річній дівчині, яка спала всередині, пригрозив пістолетом і зв’язав. Із вимогою віддати всі гроші катував дівчину, кричав, що вб’є. І вона, злякавшись за своє життя, таки віддала нападнику особисті цінні речі, 100 тис. гривень і 700 доларів (тобто майже 20 тисяч гривень). Дівчину звільнили батьки, які згодом повернулися додому. Вони ж викликали поліцію.

Завдяки оперативним діям правоохоронців невдовзі вдалося затримати злочинців. У Сарнах зловмисник був місцевим жителем. Він знав, у кого з людей зберігаються вдома великі суми готівки, та скористався цією інформацією.

Щодо випадку в Гавришівці, то злочинець, якого затримали 2 лютого, теж був місцевим, мешкав у Вінниці. Він дочекався, коли старших господарів не буде вдома. А оскільки вже відсидів у тюрмі за зґвалтування та незаконне зберігання зброї, то його не зупинила навіть присутність у будинку дівчини.

Та й це ще не найгірший із можливих наслідків грабежу. Бо рік тому на Львівщині злочинці в масках увірвалися в дім до керівника тамтешнього лісгоспу. На той момент у будинку перебували господар, троє жінок і двоє дітей. Із вимогою віддати гроші злочинці так катували своїх жертв, що чоловік у тяжкому стані потрапив до лікарні, а його дружина від отриманих травм померла!

На сто відсотків застрахуватися від подібних злочинів, звісно, неможливо. Але що точно знадобиться, так це тримати двері на надійному замку. Адже за тих декілька хвилин, скільки грабіжники будуть відчиняти двері, ви зможете зателефонувати на «102» і врятувати не тільки своєї здоров’я, а й гроші.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, кримінал, крадіжка, поліція
В тему