22 Лютого 2021
Новини

ЄС планує запровадити санкції проти Росії через ув’язнення Навального

ЄС планує запровадити санкції проти Росії через ув’язнення Навального

Міністри закордонних справ країн ЄС на зустрічі у понеділок, 22 лютого, очікувано ухвалять запровадження нових санкцій проти Росії у зв’язку з арештом критика Путіна Алєксєя Навального.

Про це пише "Європейська правда"

За даними дипломатичних джерел агентства, політичної згоди щодо нових санкцій вже досягнуто і наступними тижнями мають визначити правові рамки та конкретний список осіб, до яких застосують санкції.

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг в інтерв’ю німецькому виданню Welt висловив думку, що більшість його колег підтримають санкції.

Новий санкційний механізм ЄС за порушення прав людини, що був схвалений у 2020 році, передбачає замороження активів і/або обмеження на поїздки. Справа Навального може стати першим випадком, коли Євросоюз задіє його.

Посол РФ при ЄС Владімір Чижов водночас сказав, що Росія вживатиме заходів у відповідь, якщо Євросоюз піде на нові санкції.

Як повідомляла "Українська правда", 20 лютого російський суд визнав винним Навального у справі про нібито наклеп на ветерана. Раніше опозиціонера зашилиши у в’язниці у справі "Ів Роше", але врахували в термін відбування покарання 1,5 місяці домашнього арешту. Таким чином, в колонії Навальному залишається провести близько 2,5 років.

Обговорення нових санкцій відбувається після того, як главу дипломатії ЄС Жозепа Борреля гостро розкритикували у зв'язку з принизливою поїздкою в Москву, коли міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров використав спільну пресконференцію, щоб принизити блок.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, євросоюз
В тему

Останні матеріали