16 Лютого 2021
Новини

Луцьк отримав нові тролейбуси

Луцьк отримав нові тролейбуси

У Луцьку невдовзі курсуватимуть чотири нові тролейбуси.

Загалом на маршрутах курсує вже десять новеньких тролейбусів. Передача новеньких «рогатих» відбулася за участю керівництва заводу «Богдан» та представників міської влади 16 лютого, - пише ІА "Волинські новини".

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», а сьогодні обласний центр «Волині» отримав чергову партію «рогатих».

Нові тролейбуси обладнанні кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю. Також вони мають тихий хід, екологічні й економічно вигідні, адже споживають вдвічі менше електроенергії.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що завод-партнер випереджає терміни контракту, тому сьогодні місто отримало ще чотири нові тролейбуси.

«Луцьк матиме вже десять нових тролейбусів, які курсуватимуть вулицями нашого міста. Безумовно, це найбільш радикальний крок в історії Луцька щодо оновлення тролейбусного парку. На цьому ми не збираємося зупинятися, адже задекларували проєкт «Луцьк без маршруток», і місто має бути з максимальною кількістю тролейбусів та автобусів, які відповідають сучасним екологічним нормам та мають відповідний естетичний вигляд», – зазначив Ігор Поліщук та висловив сподівання, що до кінця серпня місто отримає всі 29 тролейбусів.

Також міський голова не оминув питання щодо кількості пасажирів, що дозволяють брати у громадський транспорт. «Ми намагаємося закривати найбільш проблемні маршрути, які актуальні для лучан. Сьогодні ми бачимо, що є недолуге рішення Кабміну, що забороняє брати більшу кількість пасажирів, ніж є місць для сидіння. Тому кожна одиниця транспорту сьогодні є важливою, адже інколи зранку люди стоять на зупинках по 30-40 хвилин».

Відзначимо, що вже з наступного тижня два тролейбуси курсуватимуть маршрутом №15, два інших – в напрямку вулиць Володимирської та Дубнівської.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, громадський транспорт
В тему