16 Лютого 2021
Новини

У Луцьку на одній з вулиць шість днів немає води

У Луцьку на одній з вулиць шість днів немає води

Лучани, що живуть на 6 провулку на вулиці Малоомелянівська, скаржаться на відсутність води.

Як вони розповіли журналістам t1.ua, без води ще з 11 лютого живуть біля 20 будинків.

«На кінець першого дня приїхали працівники «Луцькводоканалу» та перекрили воду. В п’ятницю, 12 лютого, вони приїхали ремонтувати та вирили яму. Зараз вони періодично приїжджають та відкачують воду, яку потім виливають, то на дорогу, то людям на город, а їм потім затоплює підвали й каналізаційні люки», - розповіла місцева мешканка.

За її словами, весь провулок «розвернутий», а яма, яку не можуть об’їхати автомобілі, – глибиною в 4 метрів.

«Біля мого будинку підрили землю геть під фундамент, тому вона почала обвалюватися в яму. Нам сказали чекати до тепла. Якщо ж буде краща погода, то наш масив буде сильно підтоплювати, ми всі «стоятимемо» у воді», - зауважує стурбована лучанка.

Вона додає, що раз в день на пів години їм все ж дають воду. Проте вона – руда. Тому навіть після трьох днів вона не відстоялася.

У «Луцькводоканалі» повідомили, що станом на 16 лютого водопостачання відновлення в майже всі будинки. Останні два планують підключити 16-17 лютого.  Вода зникла через порив на трубопроводі. Найбільше часу зайняли пошуки місця пориву та розкопування грунту, який суттєво промерз через морози. Крім того, місцевим мешканцям забезпечили підвіз води.

Крім того, фахівці «Луцькводоканалу» повідомили, що рудий колір води, яка надходила місцевим мешканцям, пов'язаний з зношенням мереж та необхідністю їх масштабного оновлення, що наразі не є можливим через відсутність коштів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, вода, луцькводоканал
В тему