15 Лютого 2021
Новини

У Раді зареєстрували кілька законопроєктів Зеленського

У Раді зареєстрували кілька законопроєктів Зеленського

У ВРУ зареєстрували пакет законопроєктів президента.

Вони покликані реформувати судову систему. Один з них має скоротити повноваження Окружного адміністративного суду Києва. Інформація про проєкти закону з’явилася на сайті парламенту.

Водночас тексти документів там наразі відсутні.

Йдеться про законопроєкти №5067, №5068 та №5069. Перший законопроєкт передбачає, що всі судові спори, де фігурують органи державної влади, розглядатиме не ОАСК, а Верховний Суд як суд першої інстанції. А судом апеляційної інстанції у таких спорах буде Велика Палата Верховного Суду.

Другий законопроєкт передбачає обов’язкову перевірку на доброчесність чинних та майбутніх членів Вищої ради правосуддя, а також врегульовує питання діяльності служби дисциплінарних інспекторів як постійного структурного підрозділу секретаріату ВРП.

Третій законопроєкт має внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення й запровадити відповідальність за ненадання інформації на запит дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року в Офісі президента відреагували на петицію про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тоді Володимир Зеленський доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя щодо майбутнього статусу ОАСК.

Відтоді про ситуацію з консультаціями Офіс президента нічого не повідомляв. Невідомо, чи пов'язані нинішні кроки Зеленського з виконанням згаданої петиції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, володимир зеленський
В тему