14 Лютого 2021
Новини

Загибель військових: Зеленський відправив на Донбас міністра оборони та головнокомандуючого ЗСУ

Загибель військових: Зеленський відправив на Донбас міністра оборони та головнокомандуючого ЗСУ
Фото ілюстративне
Зеленський терміново відправив у зону бойових дій міністра оборони Андрія Тарана та головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака. 

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Їм доручили встановити обставини загибелі одразу трьох військових 14 лютого.

Зеленський чекає звіту від них 15 лютого, одразу після його повернення. Нині президент перебуває з робочим візитом в ОАЕ.

«Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню, і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території. Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому», — каже Зеленський.

Зазначається, що внаслідок підриву невстановленого вибухового приладу на місці загинули троє українських військовослужбовців з п'ятої батальйонної тактичної групи та п'ятдесят дев'ятої окремої мотопіхотної бригади. Сталося це на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганська близько 10:00. Військові переміщувалися для перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях.

Загинули капітан Олександр Войтенко (1984 року народження), старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, оос, збройні сили україни, володимир зеленський
В тему