28 Січня 2021
Новини

Реальна економія та ефективна модернізація: Роман Бондарук розповідає, чому важлива нова програма з енергоефективності

Реальна економія та ефективна модернізація: Роман Бондарук розповідає, чому важлива нова програма з енергоефективності

Луцька міська рада затвердила  Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ територіальної громади, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2021–2023 роки.

Бюджет програми на весь період реалізації — 750 000 мільйонів гривень. Залучення більшості коштів передбачено з Державної цільової програми енергоефективності, тобто з державної казни. З бюджету Луцької громади запланували витратити 75 000 000 гривень.

За словами керівника комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури, ЖКГ, екології, транспорту та енергоощадності Романа Бондарука, ця Програма є одним з рішень проблеми з регулярним підвищенням тарифів на комунальні послуги. Адже зменшення використання енергоносії і що найважливіше — їх розумне використання — зекономить гроші громадян, які живуть в багатоквартирних будинках. 

"Крім того це ще один крок до капітального ремонту багатоповерхівок, частини яких зношені, а їхній термін експлуатації підходить до завершення. Наразі це близько 80% будинків", - пояснює він.

Тобто реалізації міської Програми з залученням Державної цільової програми енергоефективності дозволить:

  • зменшити та раціоналізувати використання енергоносіїв;
  • здійснити капітальний ремонт багатоквартирних будинків.

"Згідно цих програм державна програма відшкодовує 70% вартості робіт з модернізації, ще 10% виділяється з бюджету міської громади. Тобто власники квартир платять лише 20%. Тобто ми будемо мати ситуацію, яка пересічним лучанам вигідна з усіх сторін", - підсумував Роман Бондарук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, луцька міська рада, економіка, комунальні послуги
В тему

Останні матеріали