26 Січня 2021
Новини

Що зробити, аби дитина хотіла вчитися

Що зробити, аби дитина хотіла вчитися

Батькам варто пам’ятати, що інтелектуальний та соціальний розвиток дитини не має обмежуватися школою.

Якщо ваша дитина любитиме читати, то це прямий шлях до успіху в навчанні. Саме тому варто приділити цьому достатню увагу, адже, читаючи, ми збагачуємо словниковий запас, розвиваємо мислення та вчимося обдумувати інформацію, що отримали.

Читайте разом з дітьми, привчіться до такої сімейної традиції. Обговорюйте прочитане, зробіть цей процес веселим. До речі, важливо, аби дитина сама обирала те, що хоче прочитати.

Важливо, аби під час цього дитина не відчувала, що знаходиться під вашим контролем, адже тоді вона точно не захоче вчитися.

Дозвольте їй самій контролювати процес, вони ж мають право на вибір і на те коли й чому мають вчитися.

До речі, це стосується й позашкільного навчання, себто на який гурток записатися або яким видом спорту займатися – це їхнє рішення.

Станьте другом, аби дитина могла вам без страху розповісти про свої бажання або ж переживання. Підтримуйте школяра навіть якщо у вас інше бачення.

Школярам важливо знати, що їх не засуджують.

Дозвольте дитині самій обрати тип навчання, завдяки якому їй легше засвоїти інформацію (аудіальний, візуальний; вербальний; фізичний; логічний; соціальний; одинарний).

Також важливо, аби ви не «налітали» на дитину з питаннями про те, які оцінки вона сьогодні отримала. Краще запитайте, що нового вона дізналася. Так ви покажете більше зацікавлені в ній, ніж її результатах.

Насамкінець збагатіть ваші дні пізнавальними фактами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, батьки, школа
В тему