22 Січня 2021
Новини

У Луцьку хочуть змінити правила кронування дерев

У Луцьку хочуть змінити правила кронування дерев

У Луцьку хочуть змінити правила, згідно яких здійснюється догляд за деревами в місті, зокрема й в частині їх кронування. 

Про це йшлося 22 січня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ.

За словами депутата Луцькради Юрія Моклиці, в місті часто фіксують випадки неорганізованого й невпорядкованого обрізання дерев.

«Ця обрізка немає нічого спільного з омолодженням. Ми знаємо, що обрізати потрібно лише певний відсоток сухих гілок. До того ж, акт обстеження цих робіт ніхто не робить. Як наслідок, дерева всихають», - зазначив Юрій Моклиця. Він додав, що на сесію підготує фото дерев, які всихають. За його словами, ще 5-10 років і такі дерева стануть проблемними й пізніше місто витратить більше коштів на їх усунення.

«Тому пропонується зупинити «омолодження» дерев. Ми плануємо створити групу, яка пропрацює правила обрізки. Питання полягає не у війні з кимось, просто треба обговорити ці правила. Ми самі собі господарі й маємо грамотно підійти до питання цього», - додав він.

«У Луцьку в основному ростуть каштани й липи, які дають ажурну форму. Якщо деякі ділянки дерев не обрізати утворюються затінки, а потім лучани скаржаться, що нічого не видно в помешканні, тому інколи мусово це робити», - зауважив Моклиця.

Очільник фракції «Слуга народу» та голова комісії Роман Бондарук додав, що йдеться саме про перегляд омолоджувальної обрізки, а не загалом про всю правила благоустрою. «Ми не накладаємо на всі процеси мораторій, а на частину. Прошу підтримати це питання», - зазначив Бондарук.

Члени комісії проголосували позитивно, тож тепер питання розглянуть депутати під час сесії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, природа, екологія, луцька міська рада
В тему