20 Січня 2021
Новини

У селі біля Луцька згоріла хата: погорільцям потрібна допомога

У селі біля Луцька згоріла хата: погорільцям потрібна допомога

Вночі 18 січня в селі Жидичин Луцької ОТГ в будинку Мирослава Дацюка трапилася пожежа, під час якої вогонь практично знищив перекриття та покрівлю будинку, встиг серйозно пошкодити стіни та речі домашнього вжитку.

При гасінні пожежі водою затопило кімнати. Ймовірною причиною лиха стала несправність пічного опалення, - пише в Facebook житель громади Тарас Висоцький.

Будинок перебуває в аварійному стані та потребує капітальної реконструкції, родина потребує фінансової підтримки!Допомогу можна передавати безпосередньо за адресою с. Жидичин, вул. Ямківська, 7, або на картку Приватбанку сестри пана Мирослава Альошина Ольги Лаврентіївни 4149499343996672

До речі, власник будинку – Дацюк Мирослав Лаврентійович, син воїна УПА Дацюка Лаврентія Яковича, народився 12 травня 1957 р. в місті Караганда Республіка Казахстан в засланні.

Батько в 15 років пішов в УПА. Учасник Колківської республіки, служив зв'язківцем. На власні очі бачив Романа Шухевича та Клима Савура. Наприкінці 40-х років був арештований та отримав 25 років заслання (почерк у його студентському зошиті збігався із таємними записками, які розповсюджувала УПА). Учасник Воркутинського повстання.

Додому в село Жидичин повернувся через 7 років після смерті Сталіна, де і звів цей будинок. Помер 15 квітня 2014 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, Фото, пожежа, Надзвичайні події
В тему