19 Січня 2021
Новини

Волинський Держгеокадастр неправомірно скасував тендер на державну інвентаризацію земель, - рішення АМКУ

Волинський Держгеокадастр неправомірно скасував тендер на державну інвентаризацію земель, - рішення АМКУ

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов'язала Головне управління Держгеокадастру у Волинській області скасувати рішення про відміну процедури закупівлі "Проведення державної інвентаризації земель у Волинській області". 

Відповідне рішення колегія ухвалила 14 січня.

Відміну закупівлі оскаржило товариство з обмеженною відповідальністю "Терразем". Представники підприємства повідомили, що управління Держгеокадастру порушило порядок проведення процедури закупівлі.

Тендер, за результатами якого визначали компанію, що проведе державну інвентаризацію земель на Волині, відбувся наприкінці жовтня. Переможцем визнали "Терразем". Проте 22 грудня "земельники" повідомили про скасування процедури закупівлі, посилаючись на рішення про ліквідацію управління Держгеокадстру. Мовляв, саме через це потреба в виконанні роботи відпала.

Натомість скаржник звертає увагу на те, що рішення про відміну торгів не було підтверджено жодними обставинами, документами чи іншими аргументованими на те причинами. Крім того у тендерній документації строк постачання товарів, виконаних робіт чи надання послуг зазначено термін від 13.10.2020 по 21.12.2020, а інформація про скасування закупівлі ухвалена 22 грудня. До того ж волинський Держгеокадастр не надав на той час документів про ліквідацію управління. 

Колегія, вислухавши сторони, вирішила, що замовник не довів правомірність відміни процедури закупівлі та неправомірно відмінив тендер.

Тож волинський Держгеокадастр зобов'язали скасувати рішення про відміну процедури закупівлі "Проведення державної інвентаризації земель у Волинській області". 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь
В тему