15 Січня 2021
Новини

Вся Франція два тижні сидітиме вдома через комендантську годину

Вся Франція два тижні сидітиме вдома через комендантську годину

Французький уряд у четвер, 14 січня, вирішив запровадити у всій країні комендантську годину, яка діятиме з 6-ї години вечора до 6-ї години ранку.

Рішення набуде чинності з 16 січня, повідомив прем’єр-міністр Жан Кастекс, інформує DW.

Комендантська година запроваджена щонайменше на два тижні. Під час дії комендантської години заборонено залишати своє помешкання з особистих причин. Крамниці також повинні закриватися о 18-й годині.

З середини грудня у більшій частині Франції комендантська година розпочиналася з 8-ї години вечора, а в деяких районах на сході країни, які особливо сильно уражені коронавірусною інфекцією, – з 6-ї вечора. Кастекс заявив, що різкого сплеску кількості інфікувань після свят не спостерігається. Утім, за його словами, новий локдаун може бути запроваджений «без зволікань», якщо ситуація погіршиться.

За словами французького прем’єра, ситуація у країні «контрольована», але все ще «нестійка». Школи продовжать працювати, але заняття спортом у приміщеннях заборонені. Необхідність посилення обмежень Кастекс пояснив прагненням уряду стримати поширення мутації коронавірусу, яку спершу виявили у Великобританії.

Всі мандрівники, які прибуватимуть до Франції з країн, що не входять до Європейського Союзу, мають надати негативний тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72 години до прибуття. Після прибуття мандрівники мають перебувати в самоізоляції сім днів, а потім потрібно буде здати ще один тест.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, франція, коронавірус
В тему