14 Січня 2021
Новини

Найкращий вихід — розвивати проекти з енергоефективності, — Роман Бондарук про «тарифну кризу»

Найкращий вихід — розвивати проекти з енергоефективності, — Роман Бондарук про «тарифну кризу»

У Луцьку депутати підготували звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та НКРЕП щодо недопущення підвищення тарифів для населення.

Про це стало відомо 14 січня під час засідання комісії з питань ЖКГ.

Як зазначили члени комісії, тарифні зміни, які запропонували населенню після Нового року, викликали резонанс.

«Ми склали текст звернення, аби зупинити ріст тарифів, запропонувати інші виходи, аби врегулювати та вийти з економічного стану, в якому опинилося населення та малий бізнес», - зауважив депутат Борис Смаль.

Натомість очільник фракції «Слуга Народу» та голова комісії Роман Бондарук розповів, що президент України Володимир Зеленський доручив переглянути тарифи та анонсував зменшення ціни на газ на понад 30%.

«З літа 2020 року запрацював ринок газу, тому регулювання ціни газу це не прерогатива президента. Сьогодні працює ринок газу, ця реформа була запущена ще раніше, до цього уряду, до цього президента.

Здається, нема ні одного президента й уряду, за яких не піднімалися б ціни на газ. Але Володимир Зеленський доручив уряду, і він вчора прийняв рішення до кінця карантину регулювати ціну газу і залишити її для споживачів за ціною 6,99.

Зрозуміло, що це не вихід з положення, бо наразі на цьому ринку є 50 компаній. Багато чого потрібно допрацювати, зрозуміло, що на ринку домінують старі олігархи, які мають більшість компаній. Сьогодні треба працювати над тим, що аби завчасно подбати про цю ситуацію. Ми вже маємо зменшення ціни. Платіжки в січні й лютому вже будуть менші», - підкреслив Роман Бондарук.

Також він додав, що найкращий вихід з ситуації – розвивати проекти з енергоефективністі.

«Луцьк не стоїть на місці, ми затвердимо нову програму по енергоефективностію. До всього ж, ми маємо амбітні плани – утеплити 50 будинків у міста. За три роки ми хочемо зробити це у більше ніж 280 будинках», - наголосив Бондарук.

Члени комісії підтримали ініціативу звернення про скасування підвищення тарифу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ціна на газ, газ, луцьк, Волинь
В тему