12 Січня 2021
Новини

Справжня зима в Луцьку: чи готові до неї комунальні служби

Справжня зима в Луцьку: чи готові до неї комунальні служби

У найближчі дні в Луцьку, згідно прогнозів метеорологів, очікується різке погіршення погодних умов, снігопади та значне зниження температури.

12 січня міський голова Ігор Поліщук провів робочу нараду щодо організації роботи у період похолодання, - повідомили в міськраді.

Міський голова зауважив, що у ці дні комунальним службам доведеться працювати у складних умовах. Зі зниженням температури збільшується кількість аварійних ситуацій, поривів на мережах. Тож наголосив на необхідності чергування аварійних бригад на підприємстві ДКП “Луцьктепло”, щоб оперативно ліквідовувати пориви.

“Очікуються й снігопади, а тому комунальна техніка, двірники повинні бути готові оперативно розчищати та посипати протиожеледними сумішами вулиці та тротуари міста”, - акцентував під час наради Ігор Поліщук.

У свою чергу, директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк зазначив, що комунальні служби, як тільки починається сніг, одразу виїжджають на прибирання та посипання вулиць. Техніки, піщано-сольових та щебенево-сольових сумішей є достатньо. У випадку сильних снігопадів, будуть залучати додаткову техніку приватних підприємств, з якими укладені угоди. Директор ДКП “Луцьктепло” Іван Скорупський зауважив, що працівники оперативно реагують на аварійні ситуації, знають усі проблемні ділянки і намагаються їх ремонтувати, щоб уникнути поривів. Наголосив міський голова Ігор Поліщук й на важливості обігріву у морози безхатьків.

Директор департаменту соціальної політики Вікторія Майборода зазначила, що безхатьки можуть прийти поїсти, помитися, нагрітися у пункт обігріву, який щозими функціонує у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Луцька. Тут вони можуть отримати теплий одяг. Пункт працює цілодобово.

За словами Вікторії Майбороди, нагрітися і переночувати у теплому приміщенні безхатьки можуть й у центрі обліку бездомних осіб Волинського обласного благодійного фонду “Переображення” (церква “Феміам”) на вулиці Станіславського, 15а. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Юрій Кирилюк повідомив, що спільно з ДСНС у Волинській області готові, у разі необхідності, оперативно розгортати мобільні пункти обігріву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, луцька міська рада, зима, погода
В тему