14 Грудня 2020
Новини

Приховані симптоми: як розпізнати, що у вас глисти

Приховані симптоми: як розпізнати, що у вас глисти

Про таких паразитів, як глисти, чув кожен. Однак, мало хто підозрює, що вони можуть бути в його організмі. Але ж статистика говорить, що кожна третя людина інфікована хробаками-паразитами.

Про це розповіла лікар-терапевт Катерина Космачева, пише Рамблер.

Глисти – це паразитичні хробаки, що живуть за рахунок інших живих істот. Вони харчуються і розмножуються всередині живих організмів, в тому числі, в людях.

У боротьбі з паразитами, важливо вчасно розпізнати їх і звернутися до лікаря. Серед симптомів глистів виділяють кілька основних: загальне нездужання, алергічні реакції, розлади шлунково-кишкового тракту.

Медики пояснюють, що при найбільшій мірі глистової інвазії у людини паразити виділяють найбільшу кількість шкідливих речовин. На самопочутті людини це може позначатися у вигляді запаморочення, нудоти, болі в суглобах. Діти можуть бути дратівливими, апатичними або агресивними.

При цьому можуть виникати і алергічні шкірні реакції у вигляді свербежу, висипань і лущення. Водночас є ймовірність загальних алергічних реакцій організму, таких як кашель, риніти, загострення астми. Крім того, паразити можуть негативно позначатися на стані волосся, шкіри та нігтів. Так, деякі пацієнти страждають від випадіння волосся, розшарування нігтів або потрісканням шкіри на п'ятах.

На глисти може реагувати і шлунково-кишковий тракт. Зокрема, у людини може проявлятися нудота, діарея, хронічний метеоризм, блювання, біль в області підребер'я і пупка.

«Виділяють дві фази гельмінтозів: гостру і хронічну. Перша триває 2-8 тижнів з моменту потрапляння паразита в організм. Найчастіше в цьому періоді присутній виражена алергічна реакція на гельмінта. Приблизно через два місяці гостра фаза переходить в хронічну і тут вже симптоми залежать від збудника, якого людина підхопила, і від місця його проживання», - пояснює лікар-терапевт Катерина Космачева.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, медицина
В тему