10 Грудня 2020
Новини

Ситуація на Донбасі: бойовики шість разів обстрілювали позиції ЗСУ

Ситуація на Донбасі: бойовики шість разів обстрілювали позиції ЗСУ

На Донбасі бойовики шість разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Від початку поточної доби, 10 грудня, російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню", - повідомили у пресцентрі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем неподалік населених пунктів Водяне, Авдіївка та Лебединське.

Ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано у передмісті Мар’їнки, де ворог застосовував станковий протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю.

Також противник вів обстріл позиції Об’єднаних сил зі стрілецької зброї поблизу населеного пункту Старогнатівка.

У пресцентрі відзначили, що ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат, внаслідок ворожих пострілів, не було.

Крім того, у районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, саперами ДСНС розміновано більше 6 гектарів території у прифронтовому районі та передано на знищення 95 знайдених вибухонебезпечних предметів.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил надалі залишається контрольованою українськими захисниками. Наші підрозділи дотримуються режиму припинення вогню в повному обсязі, проте в разі будь-якої зміни оперативної обстановки готові дати ворогу гідну відсіч", - зазначили в штабі ООС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, війна на сході україни, оос, збройні сили україни, росія
В тему