10 Грудня 2020
Новини

У Волиньраді висловили недовіру Погуляйку

У Волиньраді висловили недовіру Погуляйку

На засіданні Волинської обласної ради мали намір заслухати звіт голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка. Але голова ОДА не прийшов на сесію, а депутати визнали його роботу незадовільною ті вирішили висловити йому недовіру.

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради сьогодні, 10 грудня, - пише ВолиньPost.

Питання щодо заслуховування звіту ініціював депутат Володимир Бондар. Його підтримали і інші колеги.

Зокрема, депутат Анатолій Вітів зауважив, що учора, 9 грудян, збирали відповідну депутатську комісію, на яку запрошували Юрія Погуляйка, однак той не прийшов.

«Він, м’яко кажучи, проігнорував. Комісія вирішила визнати його роботу незадовільною. Я не знаю, чи знайдеться у цій залі людина, яка визнає її задовільною», - сказав Вітів.

«Я би хотів, щоб ми до цього питання підійшли беземоційно. Як говорить закон: щороку, як мінімум – раз в рік, голова ОДА має звітувати перед обласною радою. Вже другий рік ми не можемо почути про виконання його функцій. Це питання виникло не сьогодні і не дарма», - сказав Бондар.

Депутат Олександр Пирожик зауважив, що факт ігнорування сесії – це вияв неповаги до найвищого представницького органу волинського краю.

«Все почалося з от такої неповаги до простих волинян. Всі ми знаємо, що з приходом Погуляйка були факти відвертого хамства… Це все ще й робилося мовою російського окупанта, з яким ми вже воюємо сьомий рік. Це тут не пройшло. Почалося інше – система поборів, потім – система відкатів, а закінчилося тим, що зараз є система впровадження «стукачества», – висловився Пирожик.

Нардер Вячеслав Рубльов, присутній на сесії, наголосив, що були різні періоди в історії Волині, були різні голови ОДА, але не було таких, які не приходили до депутатів.

«Ці люди, попередні голови ОДА, заслуговують на повагу, бо вони вміли чути представників громади – депутатський корпус. На жаль, цей голова ОДА не чує і корпус Верховної Ради. На жаль, я можу констатувати, що цей рік Волинь програла», - сказав Рубльов.

Зрештою, депутати вирішили взяти звіт Погуляйка, якого так і не було, до відома, а його роботу – незадовільною.

Згодом Володимир Бондар запропонував висловити Погуляйкові недовіру. Для цього вирішили створити комісію і провести голосування з цього приводу. Станом на 13:10 на сесії – перерва для формування і початку роботи лічильної комісії. А попереду – голосування щодо висловлення недовіри.

Натомість голова ОДА напередодні сесії висловив свою позицію щодо цього на офіційному сайті ОДА. За його словами, на засідання сьогоднішньої сесії його не запросили.

«І взагалі у голови ОДА є робочий графік, який формується не за два дні, а у понеділок про скликання сесії ще не йшлося», - йдеться на сайті ОДА.

За словами Погуляйка, голови місцевих державних адміністрацій щороку звітують перед відповідними радами з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень за відповідний календарний (бюджетний) рік після його завершення, а саме в році, наступному за звітним.

«І я обов’язково прозвітую перед депутатським корпусом про виконання бюджету 2020 року, однак, не раніше січня – лютого 2021 року, зокрема, лише після виконання бюджету за 2020 рік та його затвердження Міністерством фінансів України», - резюмують у повідомленні на сайті облдержадміністрації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Юрій Погуляйко, волинська ода, депутати, Волинь
В тему

Останні матеріали