6 Грудня 2020
Новини

«Не скоротиться ні на гривню», - Зеленський про фінансування ЗСУ

«Не скоротиться ні на гривню», - Зеленський про фінансування ЗСУ

Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України запевнив, що фінансування армії не скоротиться.

Про це глава держави у зверненні з нагоди свята, якого цитує Укрінформ.

За словами Зеленського, українське військо отримає сучасну техніку, при цьому фінансування ЗСУ не зменшиться. 

Він нагадав, що цьогоріч Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, і це красномовне свідчення досягнень, а також це доказ, що держава рухається правильним шляхом.

"ЗСУ отримають новітню та модернізовану техніку, цей процес не тільки продовжиться, але й збільшиться. Незважаючи на важкі часи, фінансування не скоротиться ні на гривню. Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а отже і на безпеці власної країни.

Крім цього, наша мета – нарощувати боєздатність військово-морського флоту, а також об'єктів військово-морської інфраструктури. Це місця постійної дислокації військово-морських частин, побудова нових баз та навчальних закладів", - сказав Зеленський.

6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закони "Про оборону України" та "Про Збройні Сили України".

Після початку збройної агресії Росії у Криму та на сході України в 2014 році, ЗСУ було радикально реформовано, чисельність та боєздатність війська суттєво зросли, а структура і стандарти наблизилися до стандартів НАТО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, збройні сили україни
В тему