5 Грудня 2020
Новини

Чеху, який на Донбасі воював на боці РФ, змінили вирок

Чеху, який на Донбасі воював на боці РФ, змінили вирок

Празький Верховний суд змінив вирок з умовного на реальний термін для громадянина Чехії Павела Кафку, який на Донбасі в 2015-2016 рр. воював на боці РФ.

Про це на сторінці у Facebook написав посол України в Чехії Євген Перебийніс.

У липні цього року крайовий суд міста Ческе Будєйовіце засудив Кафку за "участь в організованому злочинному угрупованні до трьох років умовного покарання з відстрочкою на п’ять років, після чого і прокурор, і сам підсудний подали апеляції.

"І ось 3 грудня справу розглянула апеляційна інстанція – празький Верховний суд. Результат – вирок змінено з умовного на реальний! І вирок – остаточний. Тепер П.Кафка матиме три роки у в’язниці, щоб подумати, чи справді цей "рускій мір" був того вартий", - написав Перебийніс.

27-річний чоловік у 2015 і 2016 роках служив в лавах армії так званої "ДНР". За даними звинувачення, Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив в якості стрілка і водія. Спочатку обвинувачення вимагало засудити Кафку до 12 років позбавлення волі за тероризм.

Кафка не визнав себе винним в участі в збройному конфлікті на боці бойовиків і заявляв, що відправився на Донбас з метою надання допомоги людям без даху над головою або роботи в лікарні.

"Цей реальний термін ув’язнення проти чеського громадянина, що воював на Донбасі – важливий прецедент. Досі це були або умовні вироки (як проти Еріка Ешту), або заочні (як у випадку з О.Грундом), або проти іноземців (громадянин Білорусі А.Фадєєв). Таких "героїв" у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі", - зазначив посол.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чехія, Україна, донбас, війна на сході україни, тюрма
В тему

Останні матеріали