5 Грудня 2020
Новини

Росія відновила будівництво «Північного Потоку-2»

Росія відновила будівництво «Північного Потоку-2»

У водах Німеччини відновили прокладання труб російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, будівництво призупиняли майже на рік через санкції США.

Російське судно "Академік Черський" зупинилося в суботу біля місця будівництва газопроводу "Північний потік-2" в Балтійському морі.

За даними системи відстеження кораблів Eikon, російське судно зупинилося на північ від Польщі і Німеччини.

Морська влада німецького міста Штральзунд поінформували вантажовідправників, що з 5 по 31 грудня в районі Балтійського моря, де "Північний потік-2" вийде на берег, будуть проводитися роботи із прокладки трубопроводу.

У ньому не повідомляється, коли будуть завершені роботи або як будуть прокладені інші ділянки трубопроводу, що залишилися, додавши, що пізніше буде вказано назву судна, яке буде укладати труби.

«Північний потік-2» — друга гілка морського трубопроводу, який Росія будує через Балтійське море від узбережжя Росії до узбережжя Німеччини. З Півночі Німеччини газ із трубопроводу мав постачатися до Центральної Європи, забезпечуючи потреби Німеччини, Австрії, Чехії та низки інших країн. У разі завершення будівництва цього трубопроводу Росія отримала б можливість повністю відмовитися від традиційних шляхів постачання свого газу, зокрема за допомогою ГТС України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, німеччина, газ
В тему