25 Листопада 2020
Новини

Перемир'я на Донбасі: скільки українських воїнів загинуло та скількох поранено

Перемир'я на Донбасі: скільки українських воїнів загинуло та скількох поранено

Перемир’я на Донбасі триває вже 122 день.

За цей чавс загинуло четверо українських воїнів, 14 зазнали поранень. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак 25 листопада, - цитує АрміяInform

За словами Хомчака, перемир’я дотримується, однак, не потрібно забувати, що війна на Сході України триває, лінія зіткнення 400 кілометрів.

Він пояснює: якщо для ЗСУ стоїть завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати на відповідні силові дії противника, то в переважній більшості, на 99%, ці завдання наші військові виконують. На жаль, ворог не так само виконує їх.

Щодо обстрілу 24 листопада позицій наших військ у передмісті Авдіївки, в результаті яких загинув військовослужбовець окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, головнокомандувач ЗС України повідомив: рішення про вогонь у відповідь приймає командир на місці. 24 листопада вогонь не відкривали, бо проводили евакуацію пораненого, намагаючись його врятувати.

"По вчорашньому дню був обстріл, ми його кваліфікували як снайперський, йде розслідування. Поранений військовослужбовець 72-ї бригади, який, на жаль, в лікарні помер. Це четвертий випадок загибелі за 122 добу та маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть чи травмуються люди. Проте якщо брати в порівнянні з минулим періодом (ми не беремо 2014-2015 роки) це, звісно, мало.

…Комбриг прийняв рішення вогонь не відкривати, бо невідомо, чи вдалось би евакуювати військового", - йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донбас, війна на сході україни, оос, збройні сили україни
В тему