24 Листопада 2020
Новини

ВООЗ відмовляє від традиційного святкування Різдва

ВООЗ відмовляє від традиційного святкування Різдва

Всесвітня організація охорони здоров'я на тлі триваючої глобальної пандемії закликає уникати родинних зібрань на Різдво, наполягаючи, що на сьогодні не існує варіанту традиційного святкування з нульовим ризиком заражень.

Про це заявили у понеділок представники ВООЗ, передає УНН із посиланням на AFP.

Так, за словами глави підрозділу екстрених захворювань ВООЗ Марії Ван Керхе, варіантів святкування з нульовим ризиком не існує.

"Ризик нижче або вище, але ризик є... Це неймовірно складно, тому що, особливо під час відпустки... ми дійсно хочемо бути з сім'єю, але у деяких ситуаціях важке рішення не проводити сімейні зібрання - найбезпечніший варіант", - сказала вона на брифінгу у понеділок.

Також вона заявила, що кожен повинен буде прийняти це рішення для себе, зваживши, чи можуть вони потенційно занести вірус до будинку більш вразливих людей з більш високим ризиком смерті від хвороби.

Ван Керхе припустила, що віртуальна зустріч може бути кращим рішенням.

"Навіть якщо ви не можете святкувати разом у цьому році, ви можете знайти способи відсвяткувати, коли все це закінчиться", - сказала американський експерт.

Майкл Раян, глава ВООЗ з надзвичайних ситуацій, у свою чергу сказав, що необхідно знайти баланс між наукою і економічними і соціальними чинниками. Однак, поки немає формули, на який термін можна було б безпечно послабити обмеження протягом сезону відпусток.

"Питання у наступному: чи достатньо у вас контролю над хворобою для початку, і чи можете ви дати людям трохи більше свободи у період Різдва, що породить у суспільстві почуття впевненості і радості, чого люди потребують прямо зараз, не дозволивши вірусу знову набрати повний хід? Це компроміс між цими двома проблемами", - заявив він.

"Кожному уряду доведеться прийняти рішення про свою політику, виходячи з цих компромісів між епідеміологічним ризиком і економічним і соціальним ризиком... у період свят, що викличе дійсно багато розчарування, подальшу втому і багато опору", - додав Раян.

Раніше у цьому місяці ряд європейських країн попередили своїх жителів, що поки рано планувати різдвяні поїздки, так як кількість нових випадків коронавірусу зростає по всьому континенту.

Нагадаємо, станом на 24 листопада, у світі зареєстровано вже понад 59 млн випадків COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, Різдво, Світ
В тему