20 Листопада 2020
Новини

У Черкасах лікарка привласнила більше 2 мільйонів, виділених для боротьби з COVID-19

У Черкасах лікарка привласнила більше 2 мільйонів, виділених для боротьби з COVID-19

У Черкасах керівницю однієї з лікарень викрили на розкраданні мільйонів бюджетних коштів.

Вона нібито організувала злочинну схему на закупівлях засобів захисту для медиків. Через придбання костюмів, масок та респіраторів за завищеною ціною учасники корупційної змови нібито отримали 2,4 мільйона бюджетних гривень. Про затримання підозрюваної в організації закупівель зі збитками для бюджету повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, жінка уклала договори з приватною фірмою з Києва.

Згідно з документами, столична компанія мала поставити лікарні засоби індивідуального захисту та протиепідеміологічних засобів на 8 мільйонів гривень.

Експертизи довели, що вартість продукції, на яку витратили гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, були завищені щонайменше у 2 рази. 

Слідчі спецслужби задокументували, що чиновниця укладала угоди без тендерних процедур, що також є порушенням законодавства.

Через схему закупівель з бюджету міста витратили 2.4 зайвих мільйони гривень. Якщо правоохоронці доведуть її провину в суді, жінці загрожує від 2 до 5 років тюрми з забороною займати певні посади після звільнення на 3 роки. Крім того, підозрювану можуть оштрафувати на суму від 4250 до 12 750 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, Лікарі, гроші, коронавірус
В тему