13 Листопада 2020
Новини

Протести в Білорусі: Україна засуджує вбивство мінчанина

Протести в Білорусі: Україна засуджує вбивство мінчанина
Україна та ЄС засуджує вбивство білоруса Романа Бондаренка.

Сою позицію Міністерство закордонних справ України оприлюднило у Twitter.

«Убивці повинні бути неодмінно покарані, а ті, хто їх покриває, засуджені всім демократичним світом. Найщиріші співчуття рідним і близьким Романа», — ідеться в повідомленні.

Цією заявою МЗС долучилося до позиції Євросоюзу щодо події. Заяву ЄС оприлюднили на сайті Європейської служби зовнішніх дій 13 листопада. У ній убивство хлопця назвали «ганебним наслідком дій білоруської влади, яка не лише прямо та брутально застосовує репресії проти власного населення, але також створює ситуацію, у якій можуть траплятися такі протизаконні насильницькі дії».

У ЄС висловили глибокі співчуття родині та друзям Бондаренка й заявили про солідарність із громадянами Білорусі, які протестують уже третій місяць проти самопроголошеного президента Лукашенка.

Нагадаємо, 12 листопада в мінській лікарні помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні ввечері побили невідомі в балаклавах (очевидно, силовики або хтось штибу «тітушок») під час суперечки щодо червоно-білого прапора, який використовує білоруська опозиція.

Спочатку з цими людьми конфлікт виник в іншого хлопця, та коли втрутився Бондаренко, один із силовиків (або ж хтось іще на службі влади) накинувся на нього. Хлопця сильно штовхнули, внаслідок чого він ударився головою об гірку. Потім його посадили в мікроавтобус і відвезли до відділку міліції.

Звідти Бондаренка вже доправили в лікарню в надважкому стані. У міліції ж кажуть, що травми хлопець зазнав «під час бійки», коли на нього напали «небайдужі громадяни», які хотіли зняти червоно-білу символіку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, білорусь, євросоюз, вбивство, смерть, кримінал
В тему