13 Листопада 2020
Новини

Українцям пообіцяли компенсувати втрати через карантин

Українцям пообіцяли компенсувати втрати через карантин

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що уряд підтримає бізнес та українців, які втратили заробіток через карантин вихідного дня.

"Ми звернулися до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають або беруть в оренду приміщення, могли скористатися цим правом для компенсації", – повідомив Немчінов у ефірі телеканалу "Дом".

Міністр наголосив, що розраховувати на виплати можуть люди, які офіційно працевлаштовані і через карантин будуть позбавлені роботи в суботу та неділю.

"Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема і під час першого локдауну. Люди повинні бути офіційно оформлені, за них повинні отримувати компенсацію їхні роботодавці, які їм виплачують гроші", – резюмував Немчінов.

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції в Україні вирішили ввести жорсткий карантин вихідного дня. Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що Україні потрібен повний локдаун, але є проблема.

Глава Кабміну Денис Шмигаль сказав, що Україні через COVID-19 необхідний новий карантин, так як вільні місця для госпіталізації інфікованих можуть закінчиться вже до середини грудня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карантин
В тему