9 Листопада 2020
Новини

На біоставках «Луцькводоканалу» вперше за 47 років оселилися лебеді

На біоставках «Луцькводоканалу» вперше за 47 років оселилися лебеді

Вперше за 47 років діяльності КП «Луцькводоканал» здійснили очистку біоставків, після чого там оселилось сімейство лебедів.

Про це йдеться на сторінці Evoda Lutsk.

Із біоставків викачали близько 20 тис м³ мулу, що накопичувався десятиліттями.

Проєкт реконструкції очисних перейшов до стадії підготовки тендерної документації та процедури залучення генпідрядника для виконання робіт.

Протягом року на підприємстві запроваджено рекордну кількість екологічних та соціально важливих проектів для поліпшення і оптимізації діяльності всіх структурних підрозділів.

Окрім цього, триває робота з очистки мулових карт. До завершення року буде очищено близько 50 тис м³ мулу. Це дозволить підприємству оптимізувати ефективність мулових карт і забезпечити достатні ємності для прийняття мулу на увесь наступний рік.

Для якісного осушення біологічного мулу підприємство залучило науковців та виробників сучасного обладнання, щоб визначити оптимальний варіант для майбутньої роботи, налагодження безпечної та сучасної діяльності очисних споруд.

На базі очисних споруд побудовано і введено в експлуатацію систему знезараження стічних вод, яка додатково очищує стоки перед їх потраплянням у природне середовище.

А також КП «Луцькводоканал» отримало позитивний висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яка підтвердила, що діяльність очисних споруд підприємства здійснюється у відповідності з встановленими нормами і правилами експлуатації.

На підприємстві зазначають, що найпотужніший за всю історію роботи підприємства проєкт реконструкції очисних споруд і мереж у співпраці з Європейським інвестиційним банком наближається до визначення генпідрядника і початку практичних робіт.      

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь
В тему