11 Листопада 2020
Новини

Фото з Волині періоду І світової війни

Фото з Волині періоду І світової війни

11 листопада 1918 року офіційно закінчився один із найкривавіших світових конфліктів – Перша світова війна. З того часу пройшло більше 100 років, проте тема цієї війни й далі викликає зацікавлення не лише з боку істориків, а й звичайних читачів.

З кожним роком в мережі Інтернет з’являється все більше фото джерел того часу, які довгий час були недоступні загалу. Фото, плани, мапи, мемуари – все це доповнює прогалини в історії Першої світової війни. Дуже багато фото стосуються Волині в роки війни. Не всі вони мають точні підписи та датування. Інколи просто вказано роки війни – 1914-1918 та написано Волинь чи Галичина.

Проте, якщо на фото є зображена якась архітектурна споруда, то місцевість можна легко ідентифікувати. Цікавість викликають і побутові фото із життя солдат та місцевих мешканців. Вони є цікавим свідченням, як 100 років тому жили на Волині та й ще в умовах війни.

В Австрійському державному архіві знаходяться тисячі фото періоду І світової війни, які були зроблені військовими фотографами в містах та селах Волині.

Сьогодні хочемо поділитись цікавими світлинами, які відносяться до 1916-1917 років. На фото місцеві мешканці волинських міст та сіл різного віку. На одному із кадрів бачимо дітей, які не зважають на війну, а розважаються собі на ковзанці.

На останніх світлинах фотопідбірки військові австро-угорської армії розважаються на льоду.

В наступних добірках будемо продовжувати знайомити наших читачів із новими знахідками.

Джерело фото: Österreichisches Staatsarchiv      

Тетяна Яцечко-Блаженко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, Фото, Волинь, війна
В тему