3 Листопада 2020
Новини

На Закарпатті хочуть збудувати аеропорт: де саме

На Закарпатті хочуть збудувати аеропорт: де саме

Для будівництва аеропорту на Закарпатті розглядають 4 локації.

Йдеться про Мукачево, Хуст, а також села Середнє і Ратівці. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Держагентство інфраструктурних проєктів.

"Аеродром нового аеропорту на Закарпатті - робоча група розглянула 4 потенційні локації для будівництва аеродрому. Зараз розглядаються плюси і мінуси локацій для визначення оптимального місця будівництва. Вже в цьому місяці почнуться вишукувальні роботи", - написав у Facebook голова "Укрінфрапроекту" Кирило Хомяков.

Водночас на запит видання у відомстві надали перерахований вище перелік потенційних локацій та додали, що перелік є остаточним, а інші місця для будівництва аеропорту розглядати не будуть.

Зазначається, що Закарпаття відвідала робоча група у складі фахівців Мінінфраструктури, Державіаслужби і ДП "Фінінпро".

"Далі почнуть передпроєктні роботи, куди входить зйомка висотних перешкод, яка допоможе вирішити, як можна розмістити смугу в тому чи іншому місці. На проектні роботи уряд затвердив 30 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що раніше  ідея будівництва аеропорту в Мукачеві звучала найчастіше. 

Водночас Хуст як потенційну локацію для нового аеропорту називав у 2018 році тодішній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Село Середнє розташоване на половині шляху між Ужгородом та Мукачевом. З ідеєю будівництва аеропорту тут виступала одна з місцевих державних агрокомпаній, яка має в своєму розпорядженні відповідні земельні ділянки.

Село Ратівці розташоване на південь від Ужгорода, в 11 км від нинішнього аеропорту. Нову повітряну гавань намір побудувати до 2023 року. На будівництво аеропорту буде потрібно орієнтовно 3 млрд грн - на аеродром і 1 млрд грн - на термінал і об'єкти, які буде будувати приватний інвестор", - додали в ЦТС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, аеропорти
В тему

Останні матеріали