3 Листопада 2020
Новини

Коронавірус у Луцьку: міськрада просить збільшити ліміт пасажирів у маршрутках і тролейбусах

Коронавірус у Луцьку: міськрада просить збільшити ліміт пасажирів у маршрутках і тролейбусах

Луцька міська рада звернулась з проханням до Кабміну дозволити здійснювати перевезення пасажирів у громадському транспорті міста 75% від загальної пасажиромісткості не залежно від рівня епідемічної небезпеки.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Прохання виникло через численні скарги мешканців міста щодо неможливості доїхати вчасно до місць навчання або ж роботи і у зворотному напрямку, особливо з 7.00 до 10. 00 та з 17.00 до 20.00.

Мова йде про заповнення місць для сидіння та 50 відсотків пасажирів від кількості місць для стояння, передбачених заводом-виробником транспортного засобу.

Нагадаємо, зараз діють обмеження щодо перевезення пасажирів, встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Відповідно до цієї постанови, пасажири можуть їхати у транспортному засобі лише на місцях для сидіння. Як зазначає начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов, міський транспорт так влаштований, що у ньому передбачені спеціальні платформи для стояння. Тож транспортний засіб може передбачати 50 – 60 пасажирів, що їдуть стоячи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, карантин, коронавірус, Надзвичайні події, громадський транспорт
В тему