2 Листопада 2020
Новини

На Рівненщині вчительку оштрафували за порушення карантину

На Рівненщині вчительку оштрафували за порушення карантину

На Рівненщині вчителька під час навчання відмовилась носити маску, захисний щиток та не вимірювала температуру.

Інцидент стався у місті Вараш з вчителькою української мови та літератури ліцею №1, - передає видання "Главком".

Вчителька упродовж 2 – 18 вересня перебувала в ліцеї без маски чи захисного щитка. Своїми діями вона порушила закону про захист населення від інфекційних хвороб.

Під час розгляду справи педагогиня не визнала своєї вини й пояснила, що не бажає носити маску та інші засоби захисту, бо є християнкою. Хоча адміністрація закладу освіти намагались її переконати, але в них це не вийшло.

Тепер вчительці доведеться заплатити 17 тисяч гривень штрафу за порушення правил карантину і 420 гривень судового збору до державного бюджету. Таке рішення ухвалив Вараський міський суд.

"З урахуванням нинішньої ситуації в регіоні та зважаючи на оточення дітей в навчальному закладі, а також поведінки вчительки, яка категорично відмовлялась носити маску чи щиток, вважаю, що їй слід призначити адміністративне стягнення у вигляді штрафу", – сказано у судовій постанові.

Нагадаємо, що штраф за порушення санітарно-протиепідемічних правил і норм під час карантину становить від 17 000 до 32 000 гривень.

До слова, станом на 2 листопада 2020 року у Вараші лабораторно підтверджено 798 випадків захворювання на COVID-19. З них вже одужали – 644 пацієнтів, ще хворіє 154 пацієнти, проте ще 10 випадків були летальними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, карантин, Надзвичайні події
В тему