19 Жовтня 2020
Новини

Червоний рівень епіднебезпеки: де на Волині посилюють карантин

Червоний рівень епіднебезпеки: де на Волині посилюють карантин

На Волині затвердили обмеження у містах Нововолинськ і Володимир-Волинський та у Ківерцівському районі, де «червоний» рівень епіднебезпеки.

9 жовтня відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого прийняли рішення щодо протиепідемічних заходів у Волинській області відповідно до нового зонування, що діє від сьогодні, - повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

На цих територіях перевищена одна з ознак, згідно з якою автоматично визначається рівень епіднебезпеки, - захворюваність на 100 тис. населення.

Рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіонах оновили згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 15 жовтня. До слова, саме тоді керівництво Волинської області в режимі відеоселектору запропонувало на територіях з «червоним» рівнем дозволити регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Відповідні пропозиції врахували та прописали у протоколі, на основі якого регіональна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила обмеження й на Волині.

Відтак, на зазначених територіях з 19 жовтня 2020-го року заборонили:
- відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім учнів (вихованців) спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців);
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів “автоконцертів”;
- приймання відвідувачів у кінотеатрах (крім “автокінотеатрів”);
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо);
- приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:
- торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;
- провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;
- торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;
- відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім’ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання».

Щодо територій з «помаранчевим» рівнем епіднебезпеки, то на Волині їх кількість зросла. З 19 жовтня 2020-го року цей рівень встановили у містах Луцьк та Ковель, а також у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Луцькому, Любешівському, Любомльському, Рожищенському, Турійському районах.

«Жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки встановлено у місті Камінь-Каширському та у Ковельському, Локачинському, Маневицькому, Ратнівському, Старовижівському, Шацькому районах.

На територіях, на яких встановили «жовту» та «помаранчеву» зону, діють обмеження згідно постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 року № 956, якою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Слід зазначити, що регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна хоча б одна з таких ознак:
- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд;
- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;
- показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.
- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;
- показник зростання кількості випадків COVID-19 становить понад 10%.

Також під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС державний санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що щотижневий приріст захворюваності на COVID-19 збільшується на 10-20%. Середній показник виявлення інфікувань по області за останні 14 днів становить 218,7 на 100 тис. населення, по Україні цей показник – 190, 1.

Із початку жовтня уже на Волині 50 випадків летального завершення хвороби, в той час як за весь вересень було 48 смертей у зв’язку із ускладненнями від COVID-19. Загалом від початку епідемнагляду у Волинській області 222 випадки завершилися летально.

Щодо освітніх закладів, то на дистанційне навчання переведено 20 шкіл по Волинській області. Усього з початку року на коронавірусну хворобу захворіли 370 працівників персоналу шкіл та 120 учнів, з них ще хворіють 156 працівників шкіл та 58 учнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карантин, коронавірус, Надзвичайні події
В тему