17 Жовтня 2020
Новини

У Франції росіянин обезголовив вчителя історії: усі подробиці

У Франції росіянин обезголовив вчителя історії: усі подробиці

У Франції, в передмісті Парижа, 18-річний москвич із чеченським корінням Абдулак Анзоров жорстоко вбив вчителя історії.

Як повідомляє телеканал BFM TV з посиланням на французьку поліцію, зловмисник не потрапляв у поле зору спецслужб і не фігурував у досьє радикалізованих осіб.

У російському посольстві підтвердили, що йдеться про вихідця з РФ, і запросили більш детальну інформацію у французької влади.

За інформацією France 24, усього у справі затримані вже дев'ять осіб. Зокрема, поліція затримала чотирьох родичів зловмисника, один із яких неповнолітній. Ще троє входять до близького кола злочинця, але не є членами його сім'ї.

Також затримано двох батьків, які були не згодні з рішенням вчителя показати дітям карикатури на пророка Мухаммеда.

16 жовтня в місті Конфлан-Сент-Онорін (27 км від Парижа) біля місцевої школи 18-річний підліток чеченського походження, вигукуючи ісламістські гасла, обезголовив людину.

Жертва – учитель історії та географії – показував своїм учням карикатури на Мухаммеда під час уроку свободи слова.

Терорист перебував на місці злочину, коли його помітили поліцейські. Їм він погрожував ножем, а потім втік. Через деякий час поліцейські виявили його в сусідньому місті Ераньї й випустили в підозрюваного кілька куль. Він помер від поранень.

Після убивства вчителя москвич опублікував у Twitter фото його відрізаної голови. Також він звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона, заявивши, що "стратив одного з ваших пекельних псів, який посмів принизити Мухаммеда". Зараз акаунт злочинця заблокований.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, франція, вбивство, кримінал
В тему