13 Жовтня 2020
Новини

Луцький будівельник прокоментував проєкт Генерального плану та бучу навколо нього

Луцький будівельник прокоментував проєкт Генерального плану та бучу навколо нього

Чинна каденція Луцької міської ради не затвердить новий Генеральний план міста, а в Старому місті забудова буде регламентуватися історико-архітектурним опорним планом.

Про це 13 жовтня у Facebook написав директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський.

"Минулого тижня мій допис про генеральний план міста Луцька викликав бурхливі та неоднозначні коментарі. Очевидно, що така реакція невипадкова, в більшій мірі вона пов’язана з передвиборчими перегонами і має дуже мало спільного з об’єктивним станом речей", - повідомив він.

"Тому я вирішив, що інформація про прийняття нового генплану потребує додаткового роз’яснення та чітких акцентів, щоб зняти з цього питання політичний підтекст і заспокоїти в першу чергу мешканців, які проживають біля наших ЖК", - додав будівельник та надав перелік: 

1. Технічної можливості прийняти Генеральний план Луцька цією каденцією депутатів - немає. Його буде затверджувати вже нова міська рада. Тому у цьому питанні політики не варто шукати!

2. Було багато коментарів і з приводу побоювань забудови історичної частини міста Луцька. Тут варто зауважити, що будівництво в такій зоні має регламентуватися історико-архітектурним опорним планом, який є складовою частиною Генерального плану (п.3 ст.17 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”).

Саме тому Державний історико-культурний заповідник уже оголосив тендер на визначення підрядника, який розробить план для історичної частини Луцька. Оголошення розміщене на сайті Prozorro. Це є першим кроком до впорядкування містобудівної діяльності в історичній частині Луцька.

3. Я вже зустрічався з мешканцями вулиці Супутника і планую провести таку ж зустріч на вулиці Цегельній, що біля одного з наших ЖК. Люди переживають, що в проєкті Генерального плану Луцька територія під їхніми приватними будинками позначена як зона багатоповерхової забудови.

Щоб не створювати зайву напругу, я буду ініціювати перед міською владою питання про те, щоб територія вулиць Супутника і Цегельної на Генплані була і надалі позначена як індивідуальне житло.Згодом, зробимо великий матеріал, в якому детально розповімо про те, чому новий генплан дуже важливий для стабільного розвитку Луцька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Андрій Разумовський, луцьк, Волинь
В тему