12 Жовтня 2020
Новини

Марш гордості в Білорусі: затримали майже 600 осіб

Марш гордості в Білорусі: затримали майже 600 осіб

Під час Маршу гордості в Мінську та інших містах Білорусі затримали майже 600 осіб.

Списки затриманих публікує правозахисний центр Весна.

Станом на 8:30 понеділка, 12 жовтня, в списку 586 осіб. Серед затриманих - десятки журналістів, також є неповнолітні учасники протестів.

Деяких учасників Маршу гордості відпустили.

Списки постійно оновлюються.

11 жовтня в Мінську та інших містах Білорусі пройшла акція Марш гордості проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Правоохоронці розганяли протестуючих, використовуючи газ, світлошумові гранати і водомети. Увечері повідомлялося про понад 200 затриманих.

У Білорусі 9 серпня відбулися вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки. Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають два місяці. Білоруси вимагають нових, чесних виборів і звільнення політв'язнів.

Світлана Тіхановська була змушена виїхати до Литви. Мирні акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенку силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Під час розгону антиурядових мітингів загинули щонайменше четверо протестувальників. Тисячі людей були затримані.

23 вересня Олександра Лукашенка привели до присяги в якості президента Білорусі на новий термін. Церемонія інавгурації пройшла таємно. Більшість країн не визнали Лукашенка переобраним президентом Білорусі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, білорусь, олександр лукашенко
В тему