10 Жовтня 2020
Новини

Дистанційне навчання та канікули: які рекомендації від МОН направили у регіони

Дистанційне навчання та канікули: які рекомендації від МОН направили у регіони

В Україні Міністерство освіти та науки направить у регіони лист з рекомендаціями. Вони стосуватимуться переходу закладів освіти на дистанційне навчання. Однак МОН  не буде нікого змушувати запроваджувати «дистанційну».

Про це в коментарі РБК-Україна розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Рекомендаційний лист в першу чергу стосуватиметься "помаранчевих зон" карантину та регіонів, де складна ситуація з поширенням коронавірусу.

"Ми, звичайно ж, будемо офіційно рекомендувати або змішану форму, або повністю дистанційну. Не наказувати, а рекомендувати... Ми нікого не можемо примусити, яку форму навчання застосувати. Вже ж давно здійснилася децентралізація", - сказав Шкарлет.

Міністр зазначив, що органи місцевої влади самі вирішують, коли починати канікули та яку форму навчання запроваджувати у закладах освіти.

"Я закликав бути відповідальними всіх, незалежно від того, чи то школа, чи то заклад вищої освіти. Університети давно, більшість з них знаходяться на дистанційному навчанні задля того, щоб здійснити соціальне дистанціювання", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні у своєму Telegram-каналі Шкарлет звернувся до органів місцевого самоврядування з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання на найближчі два тижні. Своє прохання він пояснив стримуванням поширення коронавірусу.

Як писало РБК-Україна, президенту Володимиру Зеленському планують запропонувати запровадити в Україні так званий карантин "вихідного дня" та перевести школи на дистанційне навчання.

Крім того, КМДА рекомендувала київським школам розпочати осінні канікули 21 жовтня через коронавірус та наближення місцевих виборів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, освіта, навчання, школярі
В тему